خواص انار

خواص انار

دانشمندان برای انار خواص و آثار ذیل را برشمرده اند:

1-مصرف انار شیرین برای معالجه ضعف و لاغری شدید بسیار مفید است.

2- جوشانده پوست و گل انار به علت داشتن تانن قابض است و لذا در مورد اسهال خونی و خونریزی های شدید استعمال می شود.



3-
انار به علت داشتن پتاسیم و منیزیم در شستشوی خون موثر است و چون فعالیت کبد را زیاد می کند در احتقاق کبد موثر بوده و در رفع اوره و کلسترول و دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی ایفا می کند.
4-
انار ضد سرماخوردگی است.
5-
انار به عنوان مفرح مصرف می شود.
6-
انار اشتها آور است و بهتر است قبل از از غذا مصرف شود.
7-
مصرف انار بوی تعفن دهان را از بین می برد .
8-
مصرف انار در معالجه راشیتیسم (نرمی استخوان) ، کم خونی،ضعف اعصاب موثر است و به بدن نیرو می بخشد.
9-پوست و ریشه انار برای دفع کرم کدو مفید است.جوشانده پوست یا ریشه انار
را برای دفع انواعی از کرمها می توان مصرف کرد به این صورت که سه مرتبه در روز خورده شود، البته باید قبلا 24 ساعت آن را در آب خیس کرد.انتخاب ریشه تر یا خشک تفاوتی ندارد
10-
مصرف انار شیرین تقویت کننده کبد و در معالجه یرقان(زردی)مفید است.
11-
مصرف انار شیرین صدا را صاف ی کند و سرفه را تسکین می دهد.
12-
مصرف انار ترش و شیرین باعث تسکین خارش های بدن می شود. البته زیاده روی در مصرف انار ترش ایجاد زخم معده می کند.
13-
مصرف انار ترش زخم های دهان را درمان می کند ، برای این منظور باید روزی چند بار آب انار ترش را در دهان نگاه داشت.
14-
رب انار از آب انار قوی تر و بهتر است و غم و اندوه را برطرف می کند.
15
- رب انار بر طرف کننده تشنگی شدید و رفع کننده التهاب افراد تب دار می باشد.
16
- گل انار،اسهال ساده را درمان می کند،برای این منظور باید گل انار را به صورت جوشانده یا دم کرده تهیه نمود و مانند چایی با کمی شکر روزی سه مرتبه،یک فنجان میل نمود- پوست و پیه انار را (پیه قسمت زرد رنگی که به پوست انار از درون متصل است)تمام خواص گل انار را دارد.
17
- مالیدن جوشانده یا دم کرده گل انار برای التیام جراحات موثر است.
18
- مصرف و دم کرده یا جوشانده برگ انار به صورت مصرف چای ضد استفراغ،اشتها آور و مقوی معده است.
19-درد نیمه سر(میگرن)با خوردن دم کرده یا جوشانده برگ درخت انار درمان میشود
.
20
- مصرف دم کرده یا جوشانده برگ انار مانند چای، کم خونی، ضعف شدید پس از بیماری ها و خستگی شدید را بر طرف می کند.
21
- انار خون را تصفیه می کند و تقویت کننده قلب است و اگر پیش از غذا خورده شود اشتها باز می شود.
22
- خوردن انار از ابتلا به بیماری قند جلوگیری می کند.
23
- خوردن انار باعث تصفیه و معتدل ساختن کبد می شود.
24
- انار ترش و شیرین حرارت معده و غلیان و فشار خون را فرو می نشاند.
25
- برای درمان صفرا،ناراحتی معده،تبهای صفراوی،یرقان،خارش و ناراحتی های پوستی می توان آب انار ترش و شیرین را با پیه و شکر خام بهم بمالند و معجونی تهیه کنند که مقدار 5تا10سیر آن برای مداوای امراض فوق بسیار مفید است.
26
- سورمه سائیده انار پخته برای جلوگیری از ریزش آب چشم مفید است.
27
- برای درمان اسهال و زخم روده می توان مقداری جو را نیم کوب کرده و به همان اندازه برنج مخلوط با آب انار بپزند پس از صاف کردن آن را تنقیه کنند.
28
- گل انار جهت درمان خونریزی لثه ها و زخم های دهان مفید است.
29
- خوردن آب انار شیرین مخلوط با شکر و نشاسته برای درمان درد سینه و سرفه کاملا موثر است.