مسئول دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران؛

عملکرد ایران درزمینه آنفلوآنزای نوع Aازکشورهای منطقه بهتراست

  به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دکتر مننتی مسئول دفتر سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ایران با تأکید بر عملکرد بهتر ایران در پیشگیری و درمان بیماری آنفلوانزای نوع A نسبت به کشورهای منطقه مدیترانه شرقی گفت:


حجم گزارش‌دهی و موارد ثبت شده فوتی‌ها در ایران نشان دهنده این است که به دلیل وجود نظام مراقبت در کشور، ایران در زمینه پیگیری این بیماری بسیار قوی عمل می‌کند و مسئول WHO در مصر هم به این مسأله اذعان دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه سیستم مراقبت در ایران از خیلی وقت پیش به وضعیت ثبات رسیده است و همة بخشهای فعال در این زمینه، قبلاً فعالیت کاملاً تعریف شده‌ای داشته‌اند،لذا کنترل و پیگیری موارد در ایران نسبت به کشورهای منطقه بهتر انجام می‌شود و این امر در ایران هم در مورد پیشگیری و هم درمان صدق می‌کند. مثلاً بسیاری از بیمارستانها با موضوع آشنا هستند.

وی در مورد وضعیت ایران از نظر گزارش‌دهی در مقایسه با کشورهای منطقه گفت: جداول WHO و اعداد و ارقام نشان می‌دهد که کشورهایی که دارای شرایط تقریباً یکسان با ایران هستند، سیستم گزارش‌دهی دقیق ندارند و یا با تأخیر گزارش می‌دهند. ما از بررسی جداول می‌توانیم نتیجه بگیریم که ارقام مربوط به برخی کشورها نمی‌تواند آمار واقعی موارد ابتلا و یا مرگ آنها باشد و این به دلیل این است که در آن کشورها سیستم مراقبت ضعیف، مانع شناسایی و کشف بیماران می‌شود.

دکتر مننتی در مورد پیش‌بینی وضعیت این بیماری در آینده گفت: برآورد WHO این است که تا یک سوم جمعیت دنیا و به تبع آن ایران به این بیماری مبتلا می‌شوند. اما به دلیل اینکه این ویروس به شکل‌های مختلفی خود را نشان می‌دهد و دارای طبیعت متغیری است، صاحب‌نظران نمی‌توانند پیش‌بینی دقیقی در مورد آینده این بیماری در جهان داشته باشند. ما فقط می‌توانیم بگوییم افراد زیادی درگیر این ویروس می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مرگ ومیر ناشی از آنفلوانزای معمولی خیلی بیشتر از آنفلوانزای نوع A است، گفت: مهمترین وظیفه ما مانیتور کردن بیماری است و اینکه شبکه‌های اطلاع رسانی و بهداشتی را در منطقه تقویت کنیم. در صورت عدم تقویت ارتباطات در منطقه، افراد بسیار زیادی درگیر این بیماری می‌شوند.

وی در مورد نقش رسانه‌ها در زمینه پیشگیری و کنترل و درمان آنفلوانزای نوع A گفت: رسانه‌ها باید موضوع بیماری را نه آنقدر کوچک کنند که مردم در مورد آن بی‌تفاوت شوند و نه آنقدر بزرگ کنند که مردم بترسند و دچار سردرگمی شوند. به عنوان مثال در بعضی کشورهای اروپایی عملکرد نامناسب رسانه‌ها در مورد این بیماری باعث بروز مشکلاتی شده است.

وی در پایان از نظام بهداشت و درمان ایران به دلیل پیگیری بیماری و ارائه اطلاعات به موقع به سازمان بهداشت جهانی تشکر کرد.