بسمه تعالی
با توجه به اظهارنظرهای اخیر در خصوص کیفیت برنجهای وارداتی و با توجه به حساسیت موضوع و نگرانیهای ایجاد شده درخصوص استانداردها و ضوابط بهداشتی و ایمنی مواد غذایی، ستادی متشکل از وزارتخانه های بهداشت، بازرگانی، جهادکشاورزی و مؤسسه استاندارد تشکیل گردید.
وظیفه این ستاد بررسی مجدد نمونههای برنجهای وارداتی موجود در مبادی ورودی و بازار در سطح عرضه و
عمده فروشی تعیین شد. با توجه به اینکه کنترل برخی از آلایندهها شامل سرب، کادمیوم و آرسنیک در دستورکار قرارگرفت، با تعیین حد مجاز از طرف کمیته مشترکی متشکل از اساتید و کارشناسان خبره دانشگاهی آزمون و ارزیابی از نمونههای موجود به عمل آمد.
براساس ضوابط بهداشتی و کُدکس بین المللی میزان سرب مجاز در مواد غذایی 2/0 PPM و میزان کادمیوم مجاز 1/0 PPM و آرسنیک 2/0 PPM میباشد.
با توجه به اینکه ستاد ملی بررسی سلامت برنج، آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت را به عنوان آزمایشگاه مورد تائید تعیین نمود، نمونههای برنج وارداتی از 13 مارک تجاری با حضور کارشناسان دستگاههای ذیربط از جمله مؤسسه استاندارد، وزارت بهداشت و وزارت بازرگانی و نظارت مدیران حراست دستگاههای مذکور، با دقت مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. برای پیشگیری از ایجاد هرگونه شائبه و اعمال نظر احتمالی، کلیه مارکهای تجاری با کدگذاری تحویل آزمایشگاه منتخب گردید.
نتایج، پایان هفته گذشته استخراج و ضمن پلمپ، تحویل حراست وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد شد.
درجلسه صبح شنبه مورخ 18/7/88، ستاد ملی بررسی سلامت برنج با حضور کلیه اعضاء تشکیل و ضمن فک پلمپ، نتایج استخراج شده اعلام گردید.
براساس این نتایج کلیه نمونهها از نظر آلودگی به فلزات سنگین مانند سرب، کادمیوم و آرسنیک نه تنها فراتر ازحد مجاز نبوده است، بلکه به طور متوسط، بسیار پائینتر از حد مجاز نیز بوده است. ستاد ملی بررسی سلامت برنج اعلام میدارد که سلامت کلیه مواد غذایی، تحت نظارت مستمر مجموعههای نظارتی قرار دارد و همانند گذشته مواد غذایی مغایر با استانداردهای بهداشتی، بدون هیچگونه ملاحظهای جمعآوری و در این خصوص اطلاعرسانی لازم به عمل خواهد آمد.
درآخرین جلسه ستاد مقرر شد دستگاههای ذیربط به منظور آگاهی افکار عمومی، نشستهای خبری و کارشناسی با حضور نمایندگان دستگاهها و سازمانهای ذیربط از جمله وزارت بهداشت، مؤسسه استاندارد، وزارت بازرگانی و وزارت جهاد کشاورزی برگزار نمایند.